Het is een bewerking van een recept van Jamie Olliver, de bonenpuree. De pangasius is een samenloop van omstandigheden, gewoon wat ik in de koelkast vind bij elkaar in de oven stoppen.
Hier de ingrediënten:
bonenpuree
2 blikjes grote witte bonen (bonduelle)
5 ansjovisfilets uit een blikje
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
half glas witte wijn
flinke lepel creme fraiche
75 gram rucola, harde steeltjes verwijderd
spaans pepertje of peperolie
olijfolie
pangasiusfilet:
2 pangasiusfilets (liefst vers!) van ongeveer 150 gr
cherrytomaatjes
citroenpeper
olijfolie
gedroogde ham of bacon
basilicumblaadjes
(optioneel parmezaanse kaas)
- zet de oven op 200 graden
- vet een platte ovenschaal in met olijfolie,
- leg de visfilets erop, bestrooi ruim met citroenpeper
- halveer de tomaatjes (zoveel je wilt, maar bij mij voldeed 1/2 bakje)
- leg de tot reepjes gesneden basilicumblaadjes op de visfilets en doe de tomaatjes eroverheen
- drapeer er wat ham of bacon overheen
- bestrooi eventueel met wat parmezaan ( ik heb het ooit ook eens met mozarella belegd, vond het personeel van Les Ormes erg lekker)
- zet ongeveer 20 minuten in de oven
- snijd voor de bonenpuree de sjalot en doe de knoflook in de pers
- zet een pan met een dikke bodem op laag vuur
- doe een scheut olie in de pan en bak de ansjovisfilets tot ze uiteenvallen
- sjalotje en knoflook toevoegen, bak het zachtjes
- blus af met witte wijn en kook het op hoog vuur in
- laat de bonen uitlekken en knijp ze fijn voor je ze in de pan doet, het vuur moet nu lager
- prak het nog meer fijn met een vork en meng de creme fraiche erdoor
- roer de fijngesneden peper of een scheut peperolie door de puree
- roer de rucola door de puree, haal van het vuur
Bis morgen, morgen weer een blog.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten