Dit heb je nodig:
1 kilo rauwe grijze gamba's
3 spaanse pepertjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
5 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
250 ml mayonaise
8 tenen knoflook
Zo ga je aan het werk:
- snijd de pepertjes in dunne ringetjes, doe in een kom met de olie
- hak de peterselie fijn, houd 1/3 apart en de rest kan bij de olie
- hak de knoflook fijn en doe bij de olie
- marineer de gamba's in het mengsel, liefst een nacht.
- zet een wok of grilpan op hoog vuur en als de pan heet is, doe dan de gamba's erin. Niet alles tegelijk!
- roer goed tot de gamba's roze kleuren
- dien op met toast en de mayonaise gemengd met fijngesneden knoflook. Ter decoratie voeg je de peterselie toe en peper en zout uit de molen naar smaak
gamba's van Ingeborg Kemperman op camping Les Ormes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten