600 ml room
3 eetlepels suiker
150 gr frambozen
200 ml yoghurt
4 blaadjes gelatine
extra frambozen ter decoratie en een klein stukje brownie (zie eerdere recepten)
En zo ga je te werk:
- verwarm de room met de suiker, hang een zeef zo in het pannetje, dat de frambozen in de room hangen en kleur afgeven
- week de gelatine in ruim koud water
- duw af en toe de frambozen wat door de zeef, zorg dat de room niet gaat koken
- als de room de juiste kleur heeft, licht roze, en hij is warm, haal dan van het vuur. Van de frambozen kun je met wat water en suiker een sausje maken, gewoon pureren, iets verwarmen en zeven.
- knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze eerst door een weinig van de warme room. Daarna roer je dat beetje door de rest van de room.
- Voeg nu de yoghurt toe voor een extra frisse smaak
- schenk in leuke glaasjes (bij mij is het goed voor 12 kleine glaasjes) en zet koel weg, liefst een nacht
- dien op met de saus en wat frambozen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten