Dit heb je nodig:
1 grote of 2 kleine sjalotten
3 teentjes knoflook
klont boter, scheut olijfolie
400 gr risotto
flink glas witte wijn
2 tot 4 bouillonblokjes (ik vind die van de lidl erg goed, knorr heeft ook fijne)
250 gr (diepvries) spinazieblaadjes
blikje bonduele flageolets
peper, zout, nootmuskaat
ansjovis
250 gr mascarpone
zongedroogde tomaatjes
geraspte parmezaanse kaas
- snipper de uitjes en snijd de knoflook. Gaar ze zachtjes in de boter en olie.
- als de uitjes glazig zijn, voeg dan de risotto toe en roer goed tot ook de risotto glazig ziet
- voeg de wijn toe en 2 bouillonblokjes. roer tot alles is opgenomen
- zorg dat je gekookt water hebt (ik zet altijd de waterkoker aan) en voeg een flinke scheut toe, zeker een halve liter. roer goed
- Wanneer het water bijna is opgenomen, roer je weer heel goed en voeg je nieuw water toe
afhankelijk van de hoeveelheid water die je toevoegt, voeg je ook bouillonblokjes toe. Ik proef onder het koken vaak om de smaak te bepalen - nu kun je de spinazie toevoegen, roer goed, doe er ook peper, zout en een snufje nootmuskaat bij
- weer water erbij, tot de korrels rijst zacht worden. Dan kan je ook de bonen, de ansjovis en de tomaatjes er gesneden bij doen
- zijn de rijstkorrels zacht? Voeg dan snel de boontjes toe en als die warm zijn, dan de mascarpone
- roer goed, breng op smaak met peper en zout.
- haal van het vuur en roer de kaas erdoor
Geen opmerkingen:
Een reactie posten