Koek, caramel en chocolade.
Wat heb je nodig:
koek:
90 boter (gesmolten)
160 gr basterdsuiker
50 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gerapte kokos
caramel:
1 blikje gecondenseerde melk
2 eetlepels maple siroop (of honing)
50 gr boter
glazuur:
200 gr pure chocolade
Zo maak je het:
- zet de oven aan, 160 graden
- mix de ingredienten voor de koek
- vet bakblik (vierkant, 20 x 20 cm) in en leg er bakpapier in
- bak 15 a 20 minuten
- verwarm de ingredienten voor de caramel au bain marie, tot het bruinig kleurt
- verdeel de caramel over de warme koek (op dit moment kan je ook noten toevoegen; pecannoten, hazelnoten, walnoten, net wat je lekker vindt
- bak nog 10 a 15 minuten
- haal uit de oven en laat afkoelen
- smelt de chocolade au bain marie en verdeel de warme chocolade over de afgekoelde caramel
- Laat uitharden door afkoelen ( in de koelkast kan, maar mooier voor de chocolade is het als je dat niet doet)
- Snijd in stukjes en serveer!
Succes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten