Voor liefhebbers van risotto, je hoeft er geen koekjes van te maken, of je maakt lekker veel risotto en maakt van de restjes de ballen.
Dit heb je nodig:
4 sjalotjes fijn gehakt
5 tenen knoflook, fijn gehakt
flinke klont boter
flinke scheut olijf olie
400 gr risottorijst (arborio)
2 glazen witte wijn
gedroogde porcini
peper, zout en nootmuskaat
3 paddestoelenbouillonblokjes
kokend heet water
paneermeel
ei
Zo ga je te werk:
- fruit sjalotje en knoflook in de boter en olie, op laag vuur
- als ze glazig zien, voeg de rijst toe en roer goed tot ook de rijst glazig ziet
- voeg witte wijn toe en roer tot opgenomen
- zorg dat de porcini geweekt is in kokend water, bewaar het vocht
- knip of snijd de porcini fijn en voeg toe, roer goed, voeg naar smaak zout en peper toe en wat nootmuskaat
- voeg het gezeefde vocht van de porcini toe en de bouillonblokjes, roer tot opgenomen
- voeg dan kokend water toe, de eerste keer een heleboel
- roer af en toe en voeg water toe als het andere water is opgenomen. Proef af en toe en als je het nodig vindt, voeg dan meer kruiden of nog een bouillonblokje toe.
- na een minuut of 20 is de rijst beetgaar, zet dan het vuur uit en roer de mascarpone erdoorheen
- vervolgens de geraspte kaas roeren
Je kan hem nu eten, met een lekkere salade of een deel ervan. - De rest zet je koel weg. Na een nacht kan je het beste de balletjes gaan draaien, zet ondertussen de oven op 180 graden
- rol elk balletje eerst door losgeklopt ei en dan door het paneermeel
- leg de baletjes in een ovenschaal en bak tot ze goudbruin zien
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten