750 ml bietensap (bij de natuurwinkel of gewoon bij de ah)
28 coquilles
100 gr zeekraal
visbouillon tablet
200 gr kleine romatomaatjes
pakje ontbijtspek of beter nog, parmaham
peper en zout
citroenpeper
- Een dag van tevoren kan je beginnen met de saus. De bietensap zet je op in een steelpannetje met een visbouillontablet en je laat het inkoken tot je ongeveer 150 ml over hebt. Laat het afkoelen en zet weg tot gebruik
- zet de oven op 100 graden
leg de tomaatjes in een ovenschaal met wat peper en zout
leg de ham of spek op een ovenplaat met bakpapier
zet alles in de oven tot de ham hard is en de tomaatjes naar smaak gedroogd - Stoom de zeekraal een minuut of 2. Doe geen zout in het water. Zeekraal is al erg zout van zichzelf
- Verhit een pan met een weinig olijfolie
schroei de coquiles dicht en draai ze om, doe er wat citroenpeper op - zorg dat je alle ingredienten warm hebt, de coquilles zijn zo klaar
- maak een spiegel op de borden van de saus, leg de andere ingredienten er mooi bij en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten