4 kipfilets
200 gr cranberries
broodkruim van 4 witte boterhammen
100 gr amandelen
citroenpeper
mandarijnschilletjes van 2 mandarijnen
sjalot
2 knoflook
Zo ga je te werk:
- Sla de kipfilets plat. Ik heb er een gewicht voor, maar je kunt het ook met een vleeshamer doen. Wanneer je het tussen huishoudfolie doet, gaat het makkelijker.
- Doe de knoflook met het sjalotje in de foodprocessor. Draai alles fijn.
- Het brood, de citroenpeper, de mandarijnenschillen en de amandelen kunnen erbij. Draai nogmaals tot een korrelige structuur. Dan kunnen de cranberries erbij. Draai tot ze grof gehakt zijn.
- Verdeel het mengsel over de vier kipfilets. Verdeel het over het midden. Rol de kip op en zet de "worstjes" vast met huishoudfolie. Zet weg in de koelkast.
- Na een paar uur kan je de kip in grilpan dichtschroeien. Ik gebruik een beetje olijfolie.
- Als de kip dicht geschroeid is en mooie grillstreepjes heeft, dan doe ik ze in een ovenschaal, waarin in een beetje olijfolie heb gedaan.
- De kip verwarm ik door in een oven die op 180 a 200 graden staat. Zo valt ie minder snel uit elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten