Dit heb je nodig:
5 eiwitten
250 gr poedersuiker
2 eetlepels maizena
1 theelepel frambozenazijn
- zet de oven op 180 graden, maar denk eraan, voor je de merengues gaat bakken, moet je hem terug
- zetten op 150 graden
- klop de eiwitten stijf, voeg halverwege de suiker toe
- alles bijna stijf? doe de frambozenazijn erbij
- klop door met gezeefde maizena, tot alles een geheel is. Ik stop de kitchenaid vaak even om alles dat langs de rand van de kom komt te zitten even terug te duwen en het te betrekken bij het mengsel. Zo voorkom je dat de merengues ineens wat klonterig worden als je ze uit de kom haalt en de restjes blijven hangen
- klop nog even door
- bekleed een bakplaat met bakpapier
- maak hoopjes van gelijke grootte
- zet de oven terug naar 150 gr en zet de merengues in het midden van de oven. Ze zouden ongeveer 30 minuten in de oven moeten, maar de mijne zijn eerder klaar. Ik kijk regelmatig door het ruitje.
Jam jam en heeeeel moooi. Ik heb ze in een glazen voorraadpot. Als ze goed gegaard zijn, zijn ze zeker een week houdbaar. Mochten ze nog wat nattig zijn van binnnen, geen probleem voor directe consumptie. Heerlijk met mascarponeroom en frambozen, of mascarponeroom en geroosterde (hazel)noten. mmmmmm...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten