Dit heb je nodig:
2 bakjes verse basilicum
1 bakje verse koriander
stukje gember
sap en rasp van een limoen
3 teentjes knoflook
snufje chillipoeder
peper en zout
half theelepeltje serehpoeder
flinke scheut olie
2 halve kipfilets
200 ml room
basmatirijst
En nu aan de slag:
- kook water voor de rijst, kookt het water, voeg dan de rijst toe en kook zoals op het pak staat
- doe alle kruiden, de schil en sap van de limoen en alle specerijen in de magimix (of andere keukenmachine). draai alles fijn en voeg dan, onder draaien, de olie toe
- snijd de kip in grove stukken, schep de currypasta erdoorheen, laat even marineren
- zet een wok of hapjespan op hoog vuur met wat olie
- haal de kip uit de pasta en schroei aan alle kanten dicht
- voeg de pasta toe en roer goed
- voeg dan de room toe (beter nog kokosmelk, maar helaas die heb ik toch niet in huis, dus nu maar met room)
- zet het vuur laag en na een minuut of tien is de kip gaar.
- Als de rijst gaar is, afgieten en even laten staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten