Biscuitcake die niet kan mislukken
Zorg dat de temperatuur van de eieren 30 graden is. Ik heb het gewoon getemperatuurd met een vleesthermometer.
Dit heb je nodig:
6 eieren
180 gr kristalsuiker
150 gr zelfrijzend bakmeel
30 gram maizena
snuf zout
geraspte citroenschillen
Voor de vulling:
300 ml slagroom
3 eetlepels suiker
1,5 bakje frambozen
250 gr mascarpone
verwarm de oven voor op 175 graden
- bekleed de bodem van een vorm met doorsnede van 24 cm met bakpapier, bebloem de zijkanten
- zet een steelpannetje met water op laag vuur, hang er een kom op die het water niet mag raken. Doe de eieren erin en mix met de handmixer. Meet af en toe met de thermometer of de eieren al op temperatuur zijn. Zorg ervoor dat je blijft mixen, anders worden de eieren gaar. haal van het vuur.
- Voeg de suiker toe en mix tien minuten tot een luchtige creme
- Zeef het meel en de maizena en spatel deze er luchtig door heen. Niet alles tegelijk, dan blijft het minder luchtig
- schep het beslag in de vorm en plaats in het midden van de oven.
- bak voor 35 a 45 minuten, tot een prikker er droog uit komt.
- haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster
Wanneer de taart is afgekoeld, kun je de vulling maken:
- pureer de frambozen, zeef ze (de pectine zorgt ervoor dat straks de room lekker stevig wordt)
- klop de room met de suiker, als deze bijna stijf is, voeg dan de mascarpone toe en laat de mixer het werk doen. zet hem niet te hard, anders krijg je boter
- als het een massa is geworden, spatel dan de puree erdoorheen en zet even weg in de koeling
- snijd ondertussen de taart in twee lagen
- verdeel de vulling over de taart
- leg de bovenkant erop en smeer nog meer van de frambozenroom over de buitenkant van de taart
- rol de rolfondant uit en leg deze over de taart
- versier met bloemetjes van rolfondant
Geen opmerkingen:
Een reactie posten