Dit heb je nodig:
150 gr boter
snuf zout
250 gr bloem
150 gr suiker
2 eetlepels koud water
voor de vulling:
6 citroenen
2 limoenen
4 eieren
2 eierdooiers
200 ml room
150 gr suiker
Zo ga je te werk:
- zet de oven aan op 175 graden
- snijd de boter in blokjes en doe met de suiker en het zout in de foodprocessor
- mix tot een geheel, voeg dan beetje bij beetje de gezeefde bloem toe
- voeg als laatste het ijskoude water toe
- kneed het deeg tot een bal met de hand, draai in huishoudfolie en zet koel weg. In de koelkast ongeveer een uur, in de vriezer een kwartiertje
- vet een taartvorm in
- rol het deeg uit of snijd in plakjes en duw in de taartvorm. Snijd overhangende stukken deeg af en prik gaatjes in de bodem
- plaats bakpapier op het deeg en doe er een steunvulling in. Dat kunnen van die kleikorrels zijn, maar het werkt ook met elleboogjesmacroni of rijst (ik hergebruik de rijst of elleboogjes gewoon, dan is het echt niet erg duur)
- bak in 15 a 20 minuten goudbruin, verwijder de steunvulling en het bakpapier, dan kan de citroenvulling erin
- rasp 2 citroenen en de limoenen
- pers al het fruit
- doe de suiker en de eieren in de mixer en draai tot het een geheel is
- voeg het sap toe en de rasp
- draai tot het opgenomen is, voeg dan de room toe
- doe de vulling in de bodem, zet de oven op 160 graden en bak af tot hij goudbruin ziet
- Laat afkoelen in de vorm, op een rooster
Geen opmerkingen:
Een reactie posten