Dit heb je nodig:
2,5 eetlepel olijfolie
1 ui fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
8 merquezworstjes
2 tl venkelzaad
1/2 tl chilivlokken
80 ml droge rode wijn
runderbouillionblokjes
500 ml gezeefde tomaat
bladpeterselie
peper en zout
- fruit de ui en de knoflook in de olie.
- voeg de, in grove stukken gesneden, worst toe. Heb je extra olie nodig, dan is nu het moment.
- is het een beetje bruin geworden, dichtgeschroeid? voeg dan de chili en het venkelzaad toe. Laat het twee minuten meepruttelen
- voeg de wijn toe en laat kokend pruttelen
- Ik doe er nu een bouillonblokje bij en zout en peper. Dit staat niet in het originele recept, maar ik wil meer smaak!
- Het pruttelt lekker door, dikt wat in en de smaken komen mooi samen, tijd voor de helft van de peterselie, de rest is voor later, eroverheen.
- Kook ondertussen de pasta of de gnochhi, giet af
- roer alles door elkaar voor je het opdient, garneer met de peterselie.
Geniet? Ik hoop het.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten