Dit heb je nodig:
200 gr tuc
90 gr ongezouten boter
50 gr geraspte kaas
500 gr roomkaas
2 eieren
250 gr gorgonzola dolce in stukjes
vijgen (mag ook gedroogd)
500 ml rode wijn
kaneelstukje
100 gr donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel balsamico
rucola of kiemgroenten ter decoratie
- verwarm de oven voor op 180 graden
- maal de tuc fijn in de keukenmachine, voeg geraspte kaas toe, en de gesmolten boter
- vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier
- duw het mengsel in de vorm en zet 15min inde oven
- laat afkoelen
- zet ondertusssen de wijn met de suiker en kaneel op het vuur en breng aan de kook
- snijd de vijgen in stukjes
- voeg de vijgen toe aan het ingekookte vocht en laat 3 min pruttelen
- druppel de balsamico eroverheen en laat staan tot gebruik
- doe de roomkaas in een keukenmachine en draai glad, voeg dan de eieren toe en de gogonzola toe
- als de koek goed is afgekoeld, verdeel je het kaasmengsel over de koek, zet nog ongeveer 30 minuten in de oven
- laat goed afkoelen, daarnaa minstens 2 uur in de koeling
- serveer in blokjes met de vijgen en rucola
Geen opmerkingen:
Een reactie posten