aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

zondag 29 augustus 2010

Het resultaat

Tja, de snoepjes. Ze zien er mooi uit, dat wel. Je krijgt meer kleur door veel meer thee of siroop te gebruiken, dat is wel aan te raken. Maar wat mij betreft zit je gewoon een soort gelei te eten en dat is niet echt mijn ding. Maar goed, het ziet er mooi uit. Het recept volgt!

Hier is het recept:
250 gr suiker
1 liter water
hibiscusthee (zet sterke thee voor een mooie kleur)
muntsiroop (makkelijk te krijgen in frankrijk, vast ook wel bij een turkse of marokaanse winkel)
12 gelatine blaadjes
20 gr pistachenootjes
sesamzaadjes

  1.  zet het water op met de suiker. Roer tot het indikt, je houdt ongeveer de helft over. Verdeel de siroop over 2 maatbekers.
  2. Voeg aan de ene maatbeker de hibiscusthee toe en aan de andere de muntsiroop.
  3. Week de gelatine, knijp uit en roer voorzichtig door de mengsels.
  4. Schenk uit in een platte lage schaal.
  5. Hak de pistachenootjes en verdeel die over de schaal waar de muntsnoepjes in zitten.
  6. Dek alles af en zet in de koelkast. Laat een nacht staan.Snijd in blokjes, verdeel gemixt over glaasjes.
  7. Strooi er wat sesamzaadjes over.

  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten