aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

zondag 13 februari 2011

Recept Kaasballetjes met gekneusde peper, peterselie, sesam, kruiden

Vandaag maken we een hoop dingen met kaas. Ik houd niet van kaas, lust het echt niet, dus dit is een stuk beter voor mijn lijn dan alle fijne chocolade en caramel en koekjesachtige dingen!


Dit is een makkelijk recept en het ziet er mooi uit, dus gewoon uitproberen.
Dit heb je nodig voor de balletjes:
500 gr monchou
750 gr oude geraspte kaas (oorspronkelijke recept zegt 500 gr, maar ik geloof Justine dit smaakt beter)
rasp en sap van 1,5 citroen (oorspronkelijk minder, maar doe maar, het is beter)

Dit heb je nodig voor de laagjes:
gekneusde peperkorreltjes
grof gehakte peterselie
sesamzaadjes
gedroogde franse kruiden

Zo ga je te werk:
  1. Mix met de grove haak van de kitchenaid de monchou eerst los
  2. doe er dan voorzichtig het citroensap, beetje voor beetje bij
  3. als dit is opgenomen, voeg dan de citroenrasp toe
  4. Vervolgens is het de beurt aan de geraspte kaas, beter niet alles tegelijk, maar in delen, anders klontert het
    Mijn ervaring is dat het erg langs de randen vast gaat zitten in de kom. Af en toe even losmaken met een spatel helpt.
  5. Zet een paar uur in de koelkast
  6. zet verschillende borden neer met de toplaagjes
  7. rol kleine balletjes van de kaas
  8. rol de balletjes door één van de toplaagjes
Dit is niet moeilijk, maar wel bewerkelijk, want je krijgt wel een stuk of 80 balletjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten