aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

donderdag 31 maart 2011

Spaanse gepeperde gehaktballetjes van rundvlees en worstevlees

Dit heb je nodig:
500 gr rundergehakt
4 saucijzen
ui
sjalot
knoflook naar smaak
blikje gepelde tomaten
basilicum
peper en zout
runderbouillonblokje
wijn
spaanse pepertjes naar smaak

Zo ga je te werk:
  1. snipper de uien en fruit ze aan in de pan met wat olie
  2. voeg de knoflook toe
  3. ondertussen maak je balletjes van het rundergehakt met een eitje, peper en zout en wat fijngesneden spaanse pepertjes plus knoflook
  4. doe ook de balletjes in de pan, schud de pan vaak om te zorgen dat het niet aanbakt. Snijd de saucijzen in stukjes en voeg ook toe. ze zullen eruit zien als balletjes
  5. als de balletjes zijn dichtgeschroeid voeg je de wijn en het bouillonblokje toe, laat wat inkoken
  6. voeg dan de tomaten en kruiden toe en doe de dksel erop, tot de balletjes gaar zijn
  7. dien op met wat fijngesneden basilicum, smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten