aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

dinsdag 22 maart 2011

Taart & Tapas, deel 1 De taart!

Taartrecepten
Vandaag ga ik voor mooi, lekker en makkelijk. Het eerste recept is dan ook zo ongeveer de simpelste cake die je ooit gemaakt hebt en we maken hem mooi en nog lekkerder met een heerlijke topping.



Notencake met botercreme en gecarameliseerde/ geroosterde noten
Dit heb je nodig:
300 gr boter of margarine
300 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr kristalsuiker
6 eieren
250 gr noten die je lekker vindt, bijv walnoten en pecannoten, hazelnoten, mix maar raak!

voor de topping
500 gr boter
300 gr poedersuiker
eetlepel citroensap
100 gr noten, dezelfde als die je in de cake gebruikt
wat kristalsuiker
evt. maple sirop

Werkwijze:
  1. oven voorverwarmen op 175 graden
  2. vet een bakvorm in en leg er bakpapier in. Ik gebruik een springvorm van 24 cm doorsnede
  3. smelt de boter, doe in een foodprocessor
  4. voeg de suiker toe en mix tot een homogene massa
  5. voeg het zelfrijzend bakmeel, de eieren en de noten toe
  6. mix tot het een mooi beslag vormt
  7. schep het beslag in de vorm, bak tot goudbruin en je een prikker droog uit de cake kan halen. Dat duurt ongeveer anderhalf uur
  8. haal uit de oven, zet  op een rooster om af te koelen 
Onder het afkoelen kun je met de topping beginnen.
  1. zorg dat de boter op kamertemperatuur is
  2. rooster de noten met wat kristalsuiker in de oven, laat afkoelen
  3. doe de poedersuiker, het citroensap en de boter in de keukenmachine en mix alles door elkaar
  4. spatel de botercreme grof op de cake als deze afgekoeld is
  5. Verdeel de afgekoelde noten, schenk er eventueel maple sirop overheen. Mmmmmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten