aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

woensdag 3 augustus 2011

Recept chocoladesemifreddo

Nu we toch aan het koken zijn, probeer ik een semifreddo.

500 ml room
50 gr cacao
150 gr suiker
4 eieren, gesplitst
koffielikeur 3 eetlepels

  1. verwarm 200 ml room
  2. klop suiker, cacao en eigeel tot een creme
  3. voeg warme room toe en klop door
  4. doe mengsel in pannetje en roer op laag vuur tot het dik is
  5. laat afkoelen onder plastic folie
  6. klop de room (met poedersuiker)
  7. klop de eiwitten
  8. roer de room door de chococreme
  9. spatel voorzichtig eiwitten erdoor
  10. doe in rechthoekige vorm die je bekleed hebt met bakpapier
  11. zet minstens 24 uur in de vriezer
  12. voor het serveren, 5min in de koeling zetten
  13. snijd in plakjes, serveer met een hete espresso en een chocolaatje!
Hoop dat dit lekker is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten