aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

zaterdag 25 september 2010

recept 6 bonenpuree met pangasiusfilet uit de oven

Goedenavond, hier een extra blog met een recept dat makkelijk én heel snel klaar is. En daarbij superlekker. Ik vind dat je het eens moet proberen, want echt heerlijk!
Het is een bewerking van een recept van Jamie Olliver, de bonenpuree. De pangasius is een samenloop van omstandigheden, gewoon wat ik in de koelkast vind bij elkaar in de oven stoppen.
Hier de ingrediënten:

bonenpuree
2 blikjes grote witte bonen (bonduelle)
5 ansjovisfilets uit een blikje
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
half glas witte wijn
flinke lepel creme fraiche
75 gram rucola, harde steeltjes verwijderd
spaans pepertje of peperolie
olijfolie

pangasiusfilet:
2 pangasiusfilets (liefst vers!) van ongeveer 150 gr
cherrytomaatjes
citroenpeper
olijfolie
gedroogde ham of bacon
basilicumblaadjes
(optioneel parmezaanse kaas)

  1. zet de oven op 200 graden
  2. vet een platte ovenschaal in met olijfolie,
  3. leg de visfilets erop, bestrooi ruim met citroenpeper
  4. halveer de tomaatjes (zoveel je wilt, maar bij mij voldeed 1/2 bakje)
  5. leg de tot reepjes gesneden basilicumblaadjes op de visfilets en doe de tomaatjes eroverheen
  6. drapeer er wat ham of bacon overheen
  7. bestrooi eventueel met wat parmezaan ( ik heb het ooit ook eens met mozarella belegd, vond het personeel van Les Ormes erg lekker)
  8. zet ongeveer 20 minuten in de oven
  9. snijd voor de bonenpuree de sjalot en doe de knoflook in de pers
  10. zet een pan met een dikke bodem op laag vuur
  11. doe een scheut olie in de pan en bak de ansjovisfilets tot ze uiteenvallen
  12. sjalotje en knoflook toevoegen, bak het zachtjes
  13. blus af met witte wijn en kook het op hoog vuur in
  14. laat de bonen uitlekken en knijp ze fijn voor je ze in de pan doet, het  vuur moet nu lager
  15. prak het nog meer fijn met een vork en meng de creme fraiche erdoor
  16. roer de fijngesneden peper of een scheut peperolie door de puree
  17. roer de rucola door de puree, haal van het vuur
Haal de vis uit de oven en maak je borden op. Ik heb ringen gevuld met de puree, zodat er een mooie vorm op je bord staat. Versier met basilicum. Leg de vis erbij, eet smakelijk.

Bis morgen, morgen weer een blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten