aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

donderdag 11 november 2010

recept 14 amusesoepje van bietjes

Een diner is geen diner zonder een lekkere amuse. Ik kies voor winters en voor kleur!
Ik serveer ze in kleine glaasjes.


Dit heb je nodig:
gekookte bietjes
2 sjalotten
3 groentebouillonblokjes
citroensap
eetlepel mierikswortel
creme fraiche of dikke yoghurt

  1. verhit wat olie, fruit de sjalotten aan met wat knoflook
  2. voeg bietjes toe
  3. verwarm, voeg dan water met bouillonblokjes toe
  4. sap van een halve citroen en een eetlepel mierikswortel erbij, aan de kook brengen
  5. pureer de soep, voeg naar smaak peper en zout toe
  6. serveer niet te heet met een beetje cremefraiche of dikke yoghurt
foto volgt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten