aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

dinsdag 23 november 2010

recept 17 Fantastische chocolademousse!

Dit recept is niet van mij, maar ik heb hem meerdere keren uitgeprobeerd. Zeker de moeite waard. Het is meer werk dan het vorige recept, maar heeeeel smeuig en erg lekker

Dit heb je nodig

  • 100gr fijne suiker
  • 50 ml chocoladelikeur (slijter)
  • 50 ml sterke espressokoffie
  • 12 eidooiers
  • 400 g pure chocolade (70% cacao)
  • 500 ml slagroom

Zo ga je te werk:
  1. suiker met likeur en espresso aan de kook brengen en tot stroopje inkoken.
  2. In ruime schaal eigeel met mixer schuimig kloppen, tot eigeel lichtgeel wordt en als een lint van de mixer loopt.
  3. Hete stroop druppel voor druppel al mixende voorzichtig bij eigeel doen en blijven mixen totdat geheel weer koud is geworden.
  4. Chocolade in kleine stukken breken. In grote pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien en kleinere pan of hittebestendige kom erin hangen (bodem van pan/kom mag die van pan met water niet raken). Chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
  5. Gesmolten chocolade even laten afkoelen en in gedeelten door koud eigeel roeren.
  6. Slagroom stijfklopen en voorzichtig door chocolademengsel spatelen. Chocolademengsel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven
  7. Maak quenelles van de mousse
deze is echt heel heel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten