aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

donderdag 11 november 2010

recept 15 chocolade ganache

Dessert. T moet chocolade, het moet makkelijk en het moet vooral erg lekker zijn.
Ik maak een ganache. Dit heb je nodig:

400 gr chocolade
200 ml slagroom
150 gr creme fraiche

250 gr bevroren frambozen
100 ml water
60 ml (nep) suiker
bakje frambozen ter decoratie
  1. smelt de chocolade aubain marie
  2. roer de room erdoor
  3. klop flink met een machine voor minstens vijf minuten
  4. voeg creme fraiche toe en klop verder tot alles is opgenomen
  5. doe in vormpjes (het is erg machtig, je hebt niet veel pp nodig.
    ik gebruik graag siliconen omdat dat makkelijker is met eruit halen
    koel minstens vier uur
  6. zet het water op met de suiker
  7. voeg de frambozen toe en pureer als het warm is. Zeef  indien nodig en verwarm nogmaals
  8. serveren kan warm of koud
  9. leg de ganache op een bord, garneer met frambozen en de saus. mmmmmmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten