aan tafel bij just-cook-ing

aan tafel bij just-cook-ing
wel zelf afwassen

donderdag 30 december 2010

rodewijn neutralizer

Ooit uit een allerhande gehaald. Ik vind het erg lekker en fris voor tussen de verschillende gangen van de maaltijd. Het zet weer even al je smaakpapillen op scherp en het is niet moeilijk te maken. Doen dus!

1,5 liter rode wijn
bosje tijm of rozenmarij
5 eetlepels suiker

  1. doe de wijn met de suiker in een pan
  2. voeg de tijm of rozemarijn toe
  3. breng het geheel rustig aan de kook. Kook dan 3 minuten door en zet af.
  4. Koel af en doe in een bewaarbakje dat in de vriezer kan
    haal de kruiden eruit
  5. zet een nacht in de vriezer. haal het eruit en laat het iets ontdooien. Snijd in grove stukken en doe in de foodprocessor.
  6. indien mogelijk, rond het vriespunt bewaren, anders in en uit de vriezer halen, nogmaals door de foodprocessor doen voor het op te dienen
Je hoeft geen grote glazen te geven. Extra leuk met een gesuikerd randje langs het glas  en met een (afgeknipt) rietje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten